Zonterapi ökar chansen att bli gravid

På senare år så sägs det att andelen kvinnor som har svårt att bli gravida har ökat. På frågan varför så spekuleras det i att det är vår förändrade livsstil som är orsaken. Nu har det visat sig att zonterapi kan vara en lösning på problemet.

Zonterapi

Svårare att bli gravid idag

Med förändrad livsstil så menar man att vi generellt lever ett liv med mer stress, övervikt på grund av dålig kosthållning, samt att vi i allt större utsträckning lider av brist på sömn. Detta är förstås spekulationer, men det låter ju utan tvivel som rimliga orsaker eftersom alltfler som vill bli gravida tar hjälp av preparat för att öka chansen. Preparaten är exempelvis diverse kosttillskott och hälsokost, som förvisso inte kan garantera att du blir gravid, men som åtminstone ökar chansen för många.

Zonterapi kan vara lösningen

Förutom kosttillskott så har det alltså visat sig att Zonterapi tycks vara till hjälp för den som vill bli gravid. Även om detta spekuleras det förstås, men en teori eller filosofi, är att eftersom zonterapi ökar blodcirkulationen så påverkar det kroppen på så vis att vi blir varmare, vilket är en faktor som främjar möjligheten att bli gravid eftersom ägget har större chans att bli befruktat och att överleva i en varmare miljö som den ökade blodcirkulationen bidrar till.

En annan orsak till svårigheter att bli gravid är binjuretrötthet som i korta drag innebär att binjurarna, som är en sekundär källa till könshormon, minskar sin produktion av hormoner. Detta till följd av stress, som i sig också i vissa lägen stänger av  reproduktionssystemet vilket kan ge upphov till missfall och tillfällig infertilitet. Eftersom zonterapi hjälper mot exempelvis stress just, så kan det också hjälpa till på traven och öka chansen att bli gravid.