Vilka fördelar kan du få av yoga?

Yoga är på allas läppar inför 2019. Det är en lugn träningsform som ändå är extremt utmanande och ger dig en tonad kropp. Vi har en hel lista med fördelar och argument varför du ska testa yoga redan den här veckan!

  1. Det är för alla! – Till Sportamore säger yogautövaren  Veronica Jägerlund att yoga är ett smörgåsbord där du plockar de delar du vill ha och lämnar resten. Du behöver inte vara tonad och stark eller en speciell ålder för att uppskatta och hitta nöje i yogan. Den är för alla människor och går att anpassa i din takt och din nivå. Testa olika yogapass och se vilken du tycker är roligast.
  2. Olika stilar – Yoga kommer i olika former och stilar, det finns en rad underkategorier under yogan. Om du inte gillar klassisk yoga (Ashtanga) kanske du ska prova Bikram yoga som mjukar upp kroppen, eller Hathayoga som är långsam med vila mellan övningarna. Det finns även yoga speciellt anpassad för seniorer, gravida och barn.
  3. Balans – Yogaövningar är perfekt för att förbättra din inre balans och få mer kontroll över din kropp. Du tvingas spänna de inre och minsta musklerna för att hålla en position och faktumet att du ska göra rörelserna långsamt kräver att du är stark nog att hålla balansen genom övningen.
  4. Hemmaträning – Yoga i sin enklaste form kräver inte mer än en matta du kan stå på utan att fötterna glider iväg samt utrymme att sträcka ut kroppen. Träningsformen är ypperlig för den som vill träna hemma eller som inte alltid har tid att gå till gymmet. Komplettera din yogahörna med lämplig musik och en uppblåsbar pilatesboll så behöver du aldrig betala för dyra yogalektioner igen!