Skönt att bada bastu

Bastu är något som vi alla skulle få uppleva lite oftare. Det är skönt att bada bastu och kroppen får sig en boost som den inte får annars. Det gör oss gott att få sitta i värmen och för många som börjar bada bastu så blir detta en livsstil.

För den som inte har tillgång till bastu så kan man bygga en egen om man bor i hus. Hos bastukallan.se så hittar du bastustugor och tillbehör som behövs för behagliga upplevelser i bastun. Om du är något så när händig så kan du bygga din egna bastu, annars får du ta hantverkare till hjälp. När väl bastun är klar så kommer du få många timmar där du kan koppla av från vardagen. Det kan vara efter träningspass som bastun känns extra skön att få värma upp din lite stela kropp. Din kropp mjuknar upp i bastun och är skönt för värkande axlar, nacke och rygg.

Även immunförsvaret stärks i och med bastubad. Värmen gör att kroppen producerar mer av de vita blodkropparna och det hjälper till att minska infektioner och du kan bli mindre sjuk. Efter träning så behöver kroppen återhämta sig och med bastu så ökar blodgenomströmningen vilket gör att din kropp får en snabbare återhämtning. Den svettproduktion som blir i en bastu är som detox för din kropp. Slaggprodukter i kroppen släpps från kroppen när du svettas. Du kommer också att känna dig mycket lugnare efter ett bastubad då serotoninhalten i din kropp kommer att höjas.