Rehabresa utomlands

I speciella fall så kan du som har en reumatisk sjukdom, psoriasis eller något annat som anses vara av den art att varmare klimat är bra för dig få en remiss till rehabilitering i varmare klimat.

Alla vet vi att åka på solsemester kan vara en lisa för själen och för den som har värk eller psoriasis får befinna sig under en period när vi har som kallast här hemma vara i sol och värme är behagligt och vårdande.  Även om vi mår bra av solens strålar så är det viktigt att vi skyddar oss med solkrämer i olika styrkor. Du hittar vad du behöver online idag.

Om ditt landsting anser att du kan få åka på rehabresa och du får en remiss så kostar det inte mer än vanligt sjukhusbesök hemma i Sverige. Det finns rehab anläggningar på bland annat Gran Canaria där du kan åka och antingen bekosta själv, företaget du arbetar för står för rehabiliteringen eller så kan du söka bidrag via försäkringskassan. Man kan även söka bidrag från olika föreningar som reumatikerförbundet eller liknande.

Ett par veckor med rehab i ett varmare klimat kan göra att man klarar av den långa vintern här hemma i Sverige, man kan kanske inte åka varje år men om man kan åka några gånger så kan man få möjligtvis kunna uppleva några bra vintrar här hemma i alla fall.

Ställ frågan vid ditt landsting om det är något som du kan få remiss till, det kostar inget att fråga och be dom gärna utreda saken, vem vet din nästa resa kanske blir en rehab resa till ett varmare klimat.