Orsaker till håravfall och hur du stoppar det

Håravfall är något som kan drabba män och kvinnor i alla åldrar. Vanligtvis tappar man 50-100 hårstrån per dag, men eftersom nya hårstrån växer ut lika snabbt som man tappar dem, märker man ingen skillnad i håret. Problemet uppstår när håret inte växer ut igen. En vanlig orsak till att man tappar håret kan vara stress, någon form av trauma eller graviditet, dock är detta oftast bara tillfälligt och håret kommer så småningom att växa ut igen. Ärftligt håravfall är däremot permanent och kan börja redan i 20-årsåldern, men hormonförändringar och intag av vissa mediciner kan också ligga bakom håravfall.

Stoppa håravfall

Att tappa håret kan ha en negativ påverkan på självkänslan, därför kan det vara bra att veta hur man hindrar håravfall eller åtminstone bromsar processen. Ett enkelt och billigt sätt är att massera hårbotten i 3-4 minuter minst två gånger i veckan. Tidigare forskning visar att massage av hårbotten ökar blodcirkulationen som i sin tur förbättrar hårets tjocklek och kvalitet. Förutom bättre blodcirkulation lindrar det även stress, som är den största anledningen till håravfall. Att se till att få i sig mycket vitaminer och mineraler som järn och zink kan också bromsa håravfall. Dessa vitaminer och mineraler kan hittas i kött, gröna grönsaker, baljväxter, ägg och mjölkprodukter.

Andra hjälpmedel som kan hjälpa dig

Idag kan Spikecap också fungera som en behandling för håravfall. Denna huvudbonad ökar blodcirkulationen i hårbotten med hjälp med av sin akupressurteknik. Eftersom Spikecap är helt fri från kemikalier riskerar man inte utslag eller irritation i huden, och den kan användas av både män och kvinnor. Så kanske kan du börja fundera om det kan vara rätt val för dig. En annan lösning är laserbehandling där laserljus används för att stimulera blodcirkulationen i hårsäckarna för att öka chansen till hårets återväxt. Det finns alltså ett antal lösningar för håravfall och du kan själv välja vilken lösning som passar dig bäst.