Långvarig rehabilitering

Om man råkar ut för en olycka, dras med långvarig smärta eller drabbas av så kallat utmattningssymtom, så är det ofta en längre tids rehabilitering att vänta.  Vi ger lite information om saken.

Vid långvarig smärta

När man dragits med långvarig smärta så kan det också bli en långdragen rehabilitering för att få bukt med problemen. Det räcker tyvärr inte bara med värktabletter, man måste arbeta med att ge sin kropp möjlighet att slippa smärtan.

Handlar det om en rehabilitering som först innebär en längre tid med mycket sängliggande så bör du be om, eller införskaffa en typ av hygienmadrass som också är tryckavlastande för att undvika trycksår. Detta bör man göra eftersom madrasserna används framförallt i förebyggande syfte. När man är sängliggande med begränsad rörelsemöjlighet så dröjer det inte länge innan vissa kroppsdelar börjar att domna, och detta kan på sikt ge upphov till trycksår. Detta bör man på alla sätt undvika eftersom det är mycket smärtsamt och gör rehabiliteringen mycket svårare.

För mer information om rehabilitering vid långvarig smärta, besök Sbu.se.

Vid utmattningssyndrom

Om utbrändhet, eller utmattningssymptom som det också kallas, går det att skriva väldigt mycket, men idag så skrapar vi bara lite på ytan. Vill du läsa lite mer fördjupat så rekommenderar vi denna artikel.

Den första tiden när man inlett en rehabilitering för utmattningssyndrom så är det viktigt att man får hjälp med en handlingsplan över hur man ska bära sig åt för att man underlätta en återgång till arbetet någon gång på sikt. Detta också för att kunna undgå att på nytt gå i fällorna som gjorde att man blev sjuk från första början.

Det är också viktigt att se till att man får tillbaka sin kreativitet och lust till att komma framåt innan man återgår till sitt arbete. En gammal hobby eller något annat man drömt om är en bra ingång till sitt nya liv.