Enkla metoder för att må bättre

Bra hälsa är en kamp mot yttre och inre krafter. Men det finns enkla metoder för att förbättra ditt välmående. Med enkla betyder det inte alltid att det är lätt gjort, alla vanor är nämligen tuffa att bryta. Enkla betyder att du kan göra dem själv och behöver inte spendera år och pengar på sjukhus eller i terapisoffan för att få framgångar. 

Sov bättre

Se över dina sovmönster. Många av oss sover sämre än vi tror, vi får för lite djupsömn och ligger i dåliga sängar. Har du en gammal säng kan ett byte mot en bättre modell göra stor skillnad. Vaknar du trött fastän du har sovit dina åtta timmar kan du behöva se över dina rutiner. Mindre koffein på kvällen, inga telefoner eller tevetittande alldeles innan sängdags och så vidare. De gamla metoderna är beprövade och ger resultat, det tar bara lite tid att avvänja sig.

Ät bättre

Välj skräpmat en gång i månaden istället för flera gånger i veckan. Ge dig tid att laga en god middag på vardagar och helger. Många som lagar sin egen mat varje dag säger att det är ett sätt att stressa ned och koppla bort från dagens arbete. Det ger dig mindre tid till andra hobbys men god och rejäl mat är en viktig del av god hälsa.

Bryta tankemönster

Den svåraste uppgiften med enkel metod. Du behöver lära dig att omdirigera dina tankar när de går mot mörkret. För dem som har en försmak för att älta dåliga tankar behöver du lära dig att leva kvar i den dåliga tanken utan att försöka lösa den. Ältande är kopplat till ångest och en av de bättre metoderna mot ångest är att leva kvar i känslan istället för att försöka undvika den. Kroppen och hjärnan orkar inte belastningen av ångest och tillståndet går därmed över av sig själv.